L’espai s’ha hagut d’adaptar a la nova normalitat. Foto: CC Cotxeres Borrell

En el camí cap a la nova normalitat, la ciutat està recuperant alguns dels espais que, tot i no ser considerats essencials, formen part de l’ànima dels barris. És el cas dels centres cívics, com el de Cotxeres Borrell, que aquesta setmana ha reobert per atendre alguns tràmits de forma presencial i que ja s’està preparant per al retorn complet a l’activitat, previst per al pròxim dia 29.

Cartells i enganxines recordant les mesures de seguretat o dispensadors de gel hidroalcohòlic repartits per tot el centre són alguns dels canvis que tant el públic com el personal notaran de seguida. “Hem adoptat un protocol molt estricte i estem preparades”, ha assegurat la directora de l’equipament, Sílvia Sánchez, a Línia Eixample. En aquest sentit, ha recordat que també es limitarà l’aforament de les sales, es vigilarà la distància interpersonal i s’establiran torns entre els treballadors “perquè no coincideixin més de dues persones al taulell ni més de tres persones al despatx”.

Tot plegat ha afectat l’oferta que el centre programa durant l’estiu, una època que enguany serà “ben diferent”, segons Sánchez. D’entrada, es faran molts menys tallers que altres anys, ja que algunes modalitats, com la cuina, han quedat descartades pel risc que suposa compartir estris. Pel que fa a l’Escola d’arts escèniques Tísner, adreçada a infants i joves, es mantindrà però amb les màximes precaucions.