Imatge de la protesta que es va fer a finals de juny. Foto: Eixample Respira

La plataforma veïnal Eixample Respira, que es va constituir el passat mes de maig i es va presentar en societat amb una protesta a finals de juny, segueix amb la seva activitat per denunciar l’alta contaminació que hi ha al conjunt del districte. L’entitat ha convocat per al divendres 26 de juliol un acte de protesta a la cruïlla dels carrers Aragó i Aribau. Sense tallar el trànsit, Eixample Respira farà servir la protesta per repartir fulletons informatius amb les seves reivindicacions.

La protesta del 26 de juliol vol ser una mena de prova pilot, ja que l’entitat té la intenció, a partir del setembre, de fer concentracions tots els divendres als diferents barris del districte. A banda, també prepara una gran acció per al mes de setembre.

Un dels membres de la plataforma, Guille López, explica en declaracions a Línia Eixample que el problema que hi ha al districte, i a tota la ciutat, amb la contaminació “és molt greu”. “El nostre objectiu com a entitat és aconseguir que es deixi de veure com una cosa normal que hi hagi contaminació”, afirma López.

Des d’Eixample Respira alerten que al districte, des del 2010, “s’incompleix de forma sistemàtica els nivells legals de diòxid de nitrogen i els veïns pateixen a diari una qualitat de l’aire està molt lluny dels nivells que exigeix l’Organització Mundial per a la Salut”.

LIMITAR EL TRÀNSIT
L’entitat considera que el trànsit rodat a la ciutat hauria de reduir-se com a mínim un 30% per aconseguir una millora important de la qualitat de l’aire. Una millora que també passa per canviar el model “d’autopistes urbanes” que representen carrers com Aragó, Gran Via, Marina o València.