Els veïns van tornar a protestar el 4 de juny. Foto: Twitter (@Cs_Eixample)

Les protestes dels veïns de la zona de la cruïlla dels carrers Buenos Aires i Comte Borrell, on hi ha els Jardins de Marcos Redondo, contra els futurs barracons de l’Escola Entença creix. El passat 4 de juny els veïns van tornar a sortir al carrer per rebutjar la construcció dels barracons.

I és que els veïns, que han creat la Plataforma d’Afectats Jardí Marcos Redondo, ja van denunciar el passat mes de maig que l’aposta de l’Ajuntament i el Consorci d’Educació d’ubicar provisionalment l’Escola Entença en aquesta cruïlla “és un nyap” perquè diuen que posar barracons “al mig del carrer” crearà diferents barreres que perjudicaran la mobilitat i el comerç i els farà perdre l’únic espai verd de la zona. De fet, el projecte de l’escola provisional contempla que el pati estigui ubicat en els mateixos jardins.

Així doncs, durant la protesta del 4 de juny els manifestants van recórrer diferents punts del barri per denunciar la situació. Van sortir dels jardins i van passar per l’avinguda Sarrià i Josep Tarradellas, per la plaça Francesc Macià i pels carrers Comte d’Urgell i Londres.

PRIMERES OBRES
La nova protesta veïnal es va fer després que uns dies abans comencessin les primeres obres, amb les màquines fent els primers moviments. De fet, les tasques dels operaris no van començar amb gaire bon peu perquè es va rebentar una canonada, cosa que va provocar una fuga d’aigua molt cridanera que va obligar a tallar el servei unes quantes hores.

Tot plegat ha provocat que els veïns ja hagin posat la situació en mans d’advocats. En declaracions a La Vanguardia, la portaveu dels veïns, Laia Vila, ha afirmat que “el districte hauria d’haver organitzat una taula amb els veïns i facilitar l’informe d’accessibilitat, mobilitat i seguretat”.