protesta

La protesta del passat 2 de desembre. Foto: Twitter (@ampafortpienc)

El tram del carrer de Ribes entre Sardenya i Nàpols és escenari de problemes de convivència relacionats amb la mobilitat des de fa aproximadament quatre anys. Així ho ha denunciat durant tot aquest temps l’AMPA del Fort Pienc i l’Associació de Veïns del barri. I és que el vicepresident de l’entitat veïnal, Jordi Casanovas, explica que en aquesta zona de plataforma única on tenen prioritat els vianants, també hi poden circular bicicletes i patinets i, a més, hi ha “la concentració més gran” de terrasses del carrer. “És una barreja explosiva”, avisa Casanovas.

És per aquest motiu que el passat 2 de desembre l’AMPA Fort Pienc va organitzar una nova protesta ocupant el carril bici i una recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament el desviament del carril.

I això no és tot. Al tram del carrer Ribes entre Sardenya i Sicília hi ha un supermercat, el mercat municipal, el Centre Cívic Fort Pienc, una biblioteca, una escola, una llar d’infants i una residència d’avis que fan que, a certes hores del dia, hi hagi una gran afluència de persones que dificulten encara més la situació. “Hi ha gent que crida o s’insulta amb els ciclistes i fins i tot hi ha hagut algun atropellament i gent que ha caigut a terra”, assegura Casanovas.

És per això que, davant d’aquests problemes relacionats amb la mobilitat, l’Associació de Veïns del Fort Pienc i l’AMPA del Fort Pienc ja fa temps que demanen la pacificació de la zona al Districte. De moment des del consistori van col·locar un senyal de recordatori a ciclistes i patinets que no es pot superar els 10 quilòmetres per hora.