Espai Línia

El debat es farà al nou Espai Línia del carrer Girona, 52 de Barcelona. Foto: Espai Línia

Les fake news –en català, notícies falses o enganyoses– són un dels principals reptes que afronten actualment les democràcies d’arreu del món. Cada cop són més els actors que, de manera deliberada, intenten difondre falsedats a través dels mitjans de comunicació tradicionals o de les xarxes socials, però també ho fa directament un periodisme groc i de propaganda igualment perillós.

El diagnòstic és àmpliament compartit, però la pregunta clau és una altra: com es poden combatre les fake news? I, més concretament: com poden ajudar els mitjans de proximitat a fer-hi front? Per donar respostes a aquesta qüestió cabdal, Espai Línia acollirà el pròxim dimarts 25 d’octubre, a les 19h, un debat organitzat per Comunicació 21 en el qual participaran Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Corbella, professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i Laura Pinyol, consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Moderats pel periodista de Comunicació 21 Quim Miró, l’acte s’emmarca en un cicle de conferències organitzat pel mateix digital dedicat al sector de la comunicació i vol contribuir a posar en valor la feina que fan els mitjans de proximitat, com a primera trinxera informativa, contra la proliferació de les notícies enganyoses.

Espai Línia

Foto: Espai Línia

El debat, que es farà al carrer Girona, 52 de Barcelona, està obert a tothom i l’entrada és gratuïta. Posteriorment, hi haurà torn de preguntes.

Un espai obert a tothom

Espai Línia és el primer centre de comunicació de proximitat. El local, de 368 metres quadrats, està obert a tothom. A més d’exposicions de gran format, acull conferències i debats, i posa a disposició d’entitats i d’organitzacions, gratuïtament, una sala de conferències perfectament equipada.

Espai Línia

Foto: Espai Línia

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram