Collboni

Collboni ha tornat a criticar els efectes de la convocatòria d’eleccions. Foto: Carola López / ACN

L’alcalde Jaume Collboni es va mostrar ahir molt crític amb l’anunci de la consellera Ester Capella, al diari El País, sobre la paralització dels 1.700 pisos socials que s’havien de construir a Barcelona a causa de la convocatòria d’eleccions al Parlament. Per aquest motiu, va afegir que si el pròxim Govern no prioritza aquesta construcció, l’Ajuntament es podria replantejar la cessió i va insinuar que els pisos els podria construir el mateix consistori.

“És molt preocupant”, va afirmar Collboni fent referència a les paraules de Capella, al mateix temps que afegia que des del PSC ja s’havia advertit que no aprovar els pressupostos tindria conseqüències.

Collboni també va tornar a dir que la pròrroga pressupostària d’aquest 2024 de la Generalitat implica 500 milions d’euros menys d’inversió del govern català a la ciutat, que afecta no només els pisos socials sinó l’accessibilitat al transport públic, els serveis socials o la retallada de plantilles en grans hospitals.

L’alcalde va recordar que en la primera reunió com a batlle amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja li va oferir 27 solars municipals per a construir pisos de lloguer social per a joves, amb la condició que s’iniciessin amb celeritat. Al cap de quatre mesos, afegia Collboni, ja estaven cedits.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram