Salvador Illa i haume Collboni en un acte del PSC. Foto: Sílvia Jardí / ACN

Jaume Collboni i Salvador Illa durant un acte del PSC. Foto: Sílvia Jardí / ACN

Jaume Collboni va prometre dissabte un pla per bonificar el lloguer dels joves fins a 500 euros si governa després del 28 de maig. El candidat del PSC va situar l’habitatge com un dels principals problemes de Barcelona i va instar l’alcaldessa Ada Colau i Xavier Trias a presentar propostes sobre aquest tema: “M’agradaria sentir a parlar més d’habitatge i menys de les superilles tot el dia; o que Trias expliqui com afavorirà que els joves es quedin a la ciutat i no sobre si porta o no les sigles del partit”. Collboni va donar la notícia acompanyat de Salvador Illa, durant la cloenda de la convenció municipal del PSC de Barcelona.

L’alcaldable socialista va advertir que no hi ha “receptes màgiques” per afrontar el problema amb l’habitatge. “No es pot resoldre en 24 hores ni 24 mesos, però es pot començar a rectificar les polítiques que s’han fet i les que no s’han fet”, va sentenciar. Collboni es va mostrar a favor de posar límit als preus del lloguer, tot i que això no resoldrà, des del seu punt de vista, el problema de fons, “que és la manca d’oferta de pisos” a la ciutat.

La proposta de Collboni preveu solucions per als menors de 35 anys que estan a la borsa de lloguer d’habitatge de Barcelona i mesures per a incrementar el parc d’habitatges de lloguer i per reduir el nombre de pisos buits. Els petits propietaris que vulguin llogar un pis podran cedir-lo a l’Ajuntament a canvi del cobrament garantit de la renda i d’avantatges fiscals i econòmics, com un ajut de fins a 20.000 euros per a compensar millores de manteniment i de qualificació energètica o la bonificació de l’IBI. El consistori llogarà l’habitatge als joves que ho sol·licitin, que pagaran un preu d’acord amb la seva capacitat econòmica.