Jaume Collboni guanyaria les eleccions municipals, d’acord amb l’enquesta publicada pel diari Ara. Foto: ACN

Segons una enquesta publicada al diari Ara, el cap de files del PSC, Jaume Collboni, guanyaria les eleccions municipals del mes de maig amb nou regidors. Per darrere, hi hauria un triple empat entre Barcelona En Comú, Junts i ERC.

L’enquesta preveu un 19,8% de vot per als socialistes, que els donaria els nou regidors. Per arribar als 21 necessaris per a la majoria absoluta, el PSC hauria d’arribar a un acord com a mínim amb dues forces polítiques.

Els altres favorits, Ada Colau, Xavier Trias i Ernest Maragall, quedarien pràcticament empatats, amb un 16% dels vots i 8 regidors. Això suposaria una pèrdua de dos regidors per part dels republicans i un guany de tres per a Junts.

Segons els resultats de l’enquesta, el Partit Popular aconseguiria un 8% dels vots; la CUP, un 7,6%; Vox, un 5,3; i Ciutadans, un 4,9%. D’aquesta manera, els populars seguirien a l’Ajuntament i la CUP tindria moltes opcions de tenir de nou representació, mentre que per a Vox i Ciutadans la situació seria més ajustada, ja que per tenir regidors al consistori cal aconseguir el 5% dels vots.