Sant Antoni no podrà acollir nous hotels. Foto: Google Maps

Canvis a Sant Antoni en relació a la regulació hotelera que marca el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT). L’Ajuntament ha decidit incloure el barri a l’anomenada Zona 1, que abraça les zones de decreixement on no s’admet la construcció de nous hotels, encara que en tanquin, ni l’ampliació de places dels ja existents. Fins ara Sant Antoni formava part de la Zona 2, on no hi podia haver creixement però sí que es podien crear noves places hoteleres si, prèviament, algun establiment tancava.

Tot i que el PEUAT encara no ha estat aprovat definitivament -es va aprovar de forma inicial el passat 10 de gener i ara el govern negocia amb l’oposició per aconseguir la majoria necessària- l’Ajuntament ha incorporat Sant Antoni, juntament amb Hostafrancs (Sants-Montjuïc) i la Vila Olímpica i el Poblenou (Sant Martí), a la Zona 1 perquè Sant Antoni “corre el risc de patir una saturació turística en els pròxims anys”.

De fet, la mesura arriba després que ERC i la CUP ho possessin com a condició per acostar posicions amb el govern. La decisió va provocar que la CUP anunciés que s’abstindrà en l’aprovació definitiva del PEUAT, tot i que ha deixat clar que no comparteix del tot el text. En un comunicat, la formació de l’esquerra independentista va deixar clar que estan “decebuts” amb el text després d’haver intentat “tensar el projecte cap al decreixement”.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va afirmar després del canvi que es tracta d’una proposta “justa i de futur, perquè permet preservar el dret bàsic a l’habitatge i perquè des de l’Ajuntament tenim l’obligació de donar resposta a les necessitats veïnals”.

CIU, EN CONTRA
Després dels canvis anunciats pel govern municipal, el principal grup de l’oposició, CiU, va anunciar que no donaran suport a un PEUAT “restrictiu i que aposta pel decreixement econòmic de Barcelona”. Tot i això, el regidor Jordi Martí va afirmar que el seu grup seguirà negociant fins al final.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram