Un moment de la manifestació de dissabte passat. Foto: El Pi de les Corts

L’Agrupació d’Escoltes Antoni Gaudí es va manifestar dissabte per exigir la seva continuïtat a la seu que actualment té al recinte de la Sagrada Família. La marxa va servir per reivindicar la importància de l’escoltisme i la necessitat de protegir el teixit veïnal del barri.

Els joves acusen la Junta de la Sagrada Família de voler-los fer fora del local on fan les seves activitats des de fa 64 anys i lamenten que la seva possible expulsió afecti el barri. “Aquí no hi ha moltes associacions amb arrels veïnals, però sí que hi ha turistes i gentrificació”, asseguren des de l’entitat a Línia Eixample.

Per la seva banda, el temple es va pronunciar la setmana passada per oferir la seva ajuda als joves amb el trasllat al nou local, que encara no s’ha trobat. A través d’un comunicat, la junta va assegurar que l’AE Gaudí era conscient des de fa diversos anys que hauria de marxar del local. Des de l’agrupació, però, critiquen que sempre se’ls va prometre un lloc dins del recinte de la Sagrada Família i recorden que la Fàbrica del Sucre, el futur equipament juvenil del barri, no estarà fet fins d’aquí a tres anys. “Volem trobar la millor solució per a tots, no volem que es perdin les relacions amb el nostre barri”, afirmen.

Per la seva banda, el Districte no ha ofert, de moment, cap solució que s’adeqüi a les demandes de l’AE Gaudí. Tot i això, dissabte, el regidor Jordi Martí va fer un tuit on es comprometia a aconseguir que l’entitat es pugui quedar al barri per seguir tirant endavant el seu projecte. A banda, Martí, al mateix tuit, va ser molt crític amb el Patronat de la Sagrada Família i, fent referència a l’AE Gaudí, va dir que “són els mercaders que Jesús va fer fora del temple”.

Sigui com sigui, aquesta setmana hi pot haver novetats, ja que l’agrupació es reunirà amb el Patronat de la Sagrada Família per mirar de buscar una solució que satisfaci totes les parts.