Gerard Ardanuy, regidor de l’Eixample i d’Educació afirma que “ho fem perquè hi ha famílies que ho passen molt malament”

L’Ajuntament de Barcelona ha cobert el cent per cent de les sol·licituds d’ajuts individuals de menjador que estaven en llista d’espera per aquest curs 2011-2012.

En concret són 2.289.029 euros l’aportació extraordinària feta per l’Ajuntament, la més important en matèria d’ajuts individuals de menjador que mai ha fet el consistori barceloní.

El regidor d’Educació i Universitats alhora que del Districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha indicat que amb aquesta aportació “el govern municipal compleix i demostra el seu compromís social amb les famílies més necessitades”. El regidor Ardanuy ha afegit que aquesta aportació suposa “l’esforç econòmic més important fet mai fins ara per l’Ajuntament de Barcelona en matèria d’ajudes individuals de menjador i que ho fem per que sabem que hi ha famílies que ho estan passant molt malament”. Ardanuy ha recordat que, a principi de curs, l’alcalde Xavier Trias va anunciar que durant aquest curs el 100% de les famílies que compleixen els requisits de la convocatòria tindrien per aquest mateix curs l’ajut individual de menjador.

LES FAMÍLIES

Un total de 4.788 famílies amb pocs recursos -que fins ara es trobaven en llista d’espera- s’han vist beneficiades amb la ja esmentada aportació extraordinària feta per l’Ajuntament. A més, aquesta aportació també permet cobrir unes 1.000 sol·licituds presentades durant el període obert d’aquest curs per part de famílies amb fills o filles que cursen estudis des de P-3 i fins a 4t d’ESO en els centres educatius de la ciutat sufragats amb fons públics.

A més d’aquest ajut una altra xifra a tenir en compte és el nombre de beques. Enguany han estat 1.542 més que l’any anterior, arribant a les 16.550.