Maragall cartell

Un dels cartells atacant els germans Maragall. Foto: Twitter (@joansabate)

Aquesta tarda han aparegut en diferents seus d’ERC cartells amb una foto dels germans Pasqual i Ernest Maragall i el missatge ‘Fora l’Alzheimer’ de Barcelona.

Concretament, s’han vist a la seu nacional del partit, al carrer Calàbria, a la seu barcelonina de Consell de Cent i també al casal de l’Eixample, al carrer Villarroel, juntament amb uns que s’han penjat a les Corts i a la plaça Catalunya.

Els fets han provocat la ràpida reacció de condemna de diferents càrrecs republicans. “Hi ha línies vermelles que mai s’han de creuar. En tot cas això demostra la baixesa moral de qui les creua sense cap mena d’escrúpol. Cal emprendre accions legals. Hi ha coses que no poden quedar impunes”, ha afirmat Jordi Coronas, el portaveu d’ERC a la ciutat. Per la seva banda, la regidora d’ERC Gemma Sendra ha afirmat que “hi ha gent menyspreable, sense escrúpols, sense ètica ni dignitat”, mentre que la també regidora Eva Baró ha qualificat els cartells de “joc brut, roín i miserable”.

“Atac indigne”

Per la seva banda, el mateix Ernest Maragall, en una piulada, ha parlat d'”atac indigne” i ha assegurat que “algú confón política i joc brut”. “La figura d’en Pasqual (patrimoni de tots i el millor alcalde) està per sobre d’atacs indignes. Els malalts d’Alzheimer són infinitament més dignes que els autors de l’ultratge. Actuarem en conseqüència”, ha conclòs.

L’Ajuntament fa retirar els cartells

L’Ajuntament ja ha fet retirar del carrer els cartells despectius. L’alcaldessa, Ada Colau, ha mostrat el seu rebuig a aquesta campanya “menyspreable que fomenta l’estigma cap a les persones amb Alzheimer i les seves famílies”. “No permetrem que l’odi enfangui el debat polític”, ha dit.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram