vies del tramvia

Les vies del tramvia entre Sicília i Nàpols. Foto: Twitter (@BoigBCN)

Aquest dilluns ha fet un any del començament de les obres que han de connectar el tramvia per l’avinguda Diagonal des de la plaça de les Glòries fins al carrer de Girona. Amb l’inici d’aquests treballs es va començar la fase final de la connexió del tramvia per tota l’avinguda i, aquests darrers dies, ja s’han pogut veure els primers carrils del tramvia arribant a la Diagonal. De fet, diversos usuaris a les xarxes han compartit fotografies de les vies que ja s’han col·locat entre Sicília i Nàpols.

Tot i que les obres encara els queda molt per avançar, l’arribada dels carrils és un pas simbòlic de tot el procés. I és que aquesta primera fase final que ha d’arribar fins al carrer de Girona continua el calendari previst, que és que estigui acabat a principis del 2024. Aquest tram tindrà tres parades noves: La Monumental, Sicília i Verdaguer, i hi haurà un intercanviador entre metro, bus i tramvia davant del Museu del Disseny, a Glòries.

Faltarà una segona fase

Un cop s’acabin aquestes obres el 2024, la connexió de tota la Diagonal s’haurà d’acabar amb el tram que arriba fins a Francesc Macià, que serà la segona fase final del projecte. L’Ajuntament ja ha encarregat la seva redacció per poder adjudicar després les obres.

Amb tot, aquesta primera fase allarga el tramvia 1,8 quilòmetres i amplia l’àrea per a vianants. El conjunt del projecte amb la segona fase inclosa té un cost de 108 milions d’euros, que paguen repartits l’Ajuntament i la Generalitat, que ho fa a través de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).