El ple de l’Ajuntament va aprovar divendres el pla d’usos del carrer Girona i el seu voltant per regular l’activitat comercial. L’objectiu, tal com expliquen des del consistori, és “garantir un equilibri” entre els comerços, l’ús de l’espai públic i el descans veïnal i “evitar el monocultiu” de locals de restauració, oci i serveis al carrer.

Precisament, el carrer Girona serà un des primers eixos verds que es volen fer durant aquest mandat en el marc de la gran superilla de l’Eixample. Durant el ple, la segona tinent d’alcaldia i regidora d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, va reivindicar que el pla s’ha acordat amb els comerciants i veïns de la zona i ha defensat que té com a principal objectiu “protegir el comerç de proximitat i garantir l’equilibri d’usos”.

Concretament, el pla afecta l’àrea delimitada pels carrers de Roger de Llúria, Còrsega –en la façana Eixample–, el passeig de Sant Joan –excepte el tram per sobre de l’avinguda Diagonal–, la ronda de Sant Pere –entre passeig de Sant Joan i la plaça Urquinaona– i totes les façanes que són de l’Eixample de la mateixa plaça Urquinaona.