Els Mossos van alliberar la dona i en van detenir el proxeneta a l’Estació del Nord. Foto: Ajuntament

Els Mossos d’Esquadra han alliberat una dona explotada sexualment i n’han detingut el proxeneta, que se la volia endur per la força en autobús a França. La víctima va contactar amb la policia a través del telèfon d’emergències 112 en un moment en què el detingut no la tenia vigilada i es va posar en marxa un dispositiu de localització urgent a la rodalia de l’Estació del Nord.

El detingut forçava la víctima a practicar la prostitució, l’agredia des de feia mesos i cada cop la forçava a fer serveis més indignes. Durant el 2022, els Mossos d’Esquadra han iniciat 13 investigacions relacionades amb el tràfic d’éssers humans i s’han identificat un total de 18 víctimes, 4 de les quals d’explotació sexual.

La detenció es va fer el 14 de setembre en el marc d’un dispositiu que es va activar a partir de la trucada de la víctima per evitar que el proxeneta l’obligués a marxar a París. El detingut, un home de 23 anys acusat de tràfic d’éssers humans, havia portat la víctima dies enrere des de França a Barcelona per fer-li tràmits de documentació.

Davant de la informació de la trucada, els investigadors de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona van establir un dispositiu urgent i complex, ja que no disposaven d’una descripció física acurada ni de la víctima ni del proxeneta. Cap a dos quarts de 12 de la nit van localitzar una parella que es podia correspondre amb les dues persones que estaven buscant. Els investigadors van fer comprovacions entre el llistat dels passatgers de l’autobús amb destí París i van confirmar que un home i una dona havien comprat dos bitllets amb seients junts.

Pocs minuts abans que la parella pugés a l’autobús, els Mossos es van acreditar i van separar-los, moment en el qual la dona va manifestar que havia estat ella la que havia demanat auxili a través del telèfon d’emergències 112. L’home va ser detingut i va passar a disposició judicial el 17 de setembre.