Jaume Collboni

Collboni anunciant que deixa el govern municipal de Barcelona. Foto: Blanca Blay/ACN

Poc s’han fet esperar les reaccions a la notícia del dia. La resta de partits municipals han donat la seva opinió sobre la sortida de Jaume Collboni del govern de la ciutat, i cap d’ells ha tingut bones paraules cap al líder dels socialistes barcelonins.

Els comuns han assenyalat que es tracta d’un moviment “una mica irresponsable”. Segons el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, “els nervis de les enquestes els fan prendre males decisions”.

En la mateixa línia s’ha expressat el sisè tinent d’alcaldia, Jordi Martí Grau, que ha titllat la decisió de “poc creïble i irresponsable”. El regidor dels comuns també ha vinculat el moviment a les projeccions electorals. “Els nervis de la darrera enquesta publicada juguen males passades”, ha dit.

Més contundent s’ha mostrat Ernest Margall, d’ERC, que ha afirmat que la decisió d’avui és “el certificat de defunció de l’actual govern Colau-Collboni”. “No és que Collboni abandoni el govern; abandona la ciutadania i la seva responsabilitat”, ha afegit el candidat republicà, que ha qualificat la jugada “d’oportunisme polític”.

Per la seva banda, el candidat de Junts, Xavier Trias, ha considerat que la notícia demostra el “fracàs espectacular” del govern actual, i ha definit el gest de Collboni com a “poc seriós”. Segons Trias, aquesta és una decisió “molt dolenta”, una equivocació, i ha retret al fins ara primer tinent d’alcaldia que és un gest per desmarcar-se de la política d’Ada Colau, quan fa quatre anys que governa amb ella.

La formació Valents ha assenyalat que la sortida de Collboni de l’Ajuntament “és el reconeixement del seu fracàs per posicionar-se com a alternativa a Colau”. Ho ha dit la presidenta de la formació, Eva Parera, que ha retret a ERC, Junts i al PSC “que juguin a l’engany permanent”, alhora que els ha acusat de “regalar l’alcaldia a Colau”.

El PP també s’ha mostrat molt crític amb la decisió de Collboni, titllant-la d'”egoista” i dient que respon a una maniobra de “postureig” que no té en compte “el bé de la ciutat”. “Si el que Collboni pretenia era marcar la seva pròpia línia, el que hauria d’haver fet fa temps és marxar del govern i deixar Colau governant en solitari”, han dit els populars en un comunicat. Ciutadans, per la seva banda, ha qualificat la dimissió de “paperot” i ha acusat el socialista de “pretendre allunyar-se de les seves pròpies polítiques”.

Finalment, la CUP ha considerat que la sortida de Collboni del govern és “una operació de maquillatge” que no allunyarà el socialista “d’aquests set anys de govern municipal on no hi ha hagut cap intenció de canviar el model de ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram