Jaume Collboni

Collboni anunciant la seva decisió a la seu del PSC a Barcelona. Foto: PSC

Somrient, el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha comparegut a la seu del PSC a la ciutat per explicar els motius pels quals ha decidit deixar el govern municipal i la seva acta de regidor.

El socialista vol centrar-se en la seva candidatura per ser l’alcalde sorgit de les eleccions municipals que se celebraran el maig, i per això ha decidit renunciar a les seves funcions a l’Ajuntament.

“Vull ser el nou alcalde de Barcelona, i per això faig aquest pas”, ha dit Collboni aquest dilluns quan encara queden quatre mesos per als comicis. “Ho faig per dedicar-me al cent per cent a construir una candidatura sòlida per obrir una nova etapa a la ciutat de Barcelona”, ha afegit en companyia de pesos pesants de la seva formació a la capital catalana com Laia Bonet o Xavier Marcé.

Entre el govern i l’oposició

En una intervenció breu, Collboni ha explicat que fa aquest pas al costat per “liderar l’alternativa”. “Vull liderar la majoria del canvi que la ciutadania demana, i per fer-ho necessito la màxima llibertat i temps per construir la candidatura per ser alcalde”, ha argumentat.

La seva decisió, per tant, té a veure amb el fet de no estar lligat al govern i als socis amb els quals ha governat en els darrers anys, els comuns. Així mateix, la resta de regidors socialistes seguiran a l’executiu municipal i, segons ha anunciat Collboni, serà la regidora Laia Bonet qui el substituirà i sumarà les competències que fins ara tenia ell.

Els primers atacs a Colau

Collboni no ha deixat passar l’oportunitat per llençar algunes crítiques velades als comuns. El socialista ha assenyalat que Barcelona necessita “un alcalde que lideri la ciutat i que permeti recuperar la seva millor versió”.

“Cal una Barcelona que recuperi l’esperança i la il·lusió i que deixi enrere els anys del desencís”, ha afirmat el candidat socialista. “Volem tornar a estar enamorats de la nostra ciutat”, ha afegit.

Alhora, Collboni ha dit que vol “recuperar l’orgull de ser de Barcelona i fer que la ciutat funcioni”. A més, el socialista ha assenyalat que cal “girar etapa de les propostes excloents”. “Vull ser un alcalde que doni solucions, que sumi i no divideixi, i que no creï problemes”, ha assegurat.

Finalment, Collboni ha afirmat que té “Barcelona al cap i els barcelonins i barcelonines al cor”.