El Fort Pienc va celebrar la 20a edició de la festa. Foto: Twitter (@jordimvila)

Els barris del Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample ja han celebrat les seves respectives festes majors d’enguany.

Els primers a arrencar van ser els veïns de la Dreta de l’Eixample, que van estar de festa entre els passats 24 i 28 de maig. Com cada any, el barri va recordar els seus orígens amb la Fira Modernista. A banda de la Fira Modernista, el carrer Girona també es va omplir d’activitats i concerts.

El programa d’actes va arrencar amb uns tallers de salut del CAP Passeig Sant Joan i la taula rodona ‘Cuidem els cuidadors’. El segon dia de festa va tenir un caràcter marcadament cultural, educatiu i social gràcies a la ruta literària ‘La Metgessa de Barcelona’, el lliurament d’uns premis a alumnes de secundària, una tertúlia sobre la situació de les persones LGBTI a Budapest i la inauguració de l’exposició ‘De llum i penombres. Mapa social de l’Eixample durant la transició’. Amb l’arribada del cap de setmana, els actes del programa es van multiplicar. Van tornar a tenir un paper destacat la cultura, la música, la gastronomia i la història, amb un acte sobre l’art de l’exili a la postguerra, diferents concerts i actuacions musicals o, entre altres, la paella popular.

EL FORT PIENC
D’altra banda, el barri del Fort Pienc va celebrar la seva Festa Major entre els dies 8 i 18 de juny. L’encarregat de donar el tret de sortida va ser l’antropòleg i veí del barri Manel Delgado, que va pronunciar el pregó. L’endemà va arribar el torn de la visita guiada a la biblioteca, el pregó jove i el ‘wuateke’.

El primer dissabte i diumenge de Festa Major van estar farcits d’activitats, com ara una obra de titelles, una ruta històrica, un concert de jazz o la trobada castellera. Entre el dilluns 12 i el dijous 15 els veïns també van poder gaudir de diferents actes, com ara un concert a la fresca, el ‘chupinazo’ d’inauguració de la festa i el vi d’honor per a tots els socis. L’últim cap de setmana també va estar farcit d’activitats per a tots els públics, com ara el sopar de veïns, el concert jove, el correfoc infantil i el d’adults o, entre altres, la concentració de motos Harley-Davidson.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram