videojocs

Foto: Freepik

La Unitat de Joc Patològic i Addiccions Comportamentals de l’Hospital de Bellvitge ha vist com les xifres de consultes relacionades amb l’ús excessiu de videojocs s’han multiplicat des del 2021. En el darrer any s’ha passat del 3,5% al 15,4%. Els especialistes creuen que aquest elevat increment podria ser una més de les conseqüències de la pandèmia. En aquest cas, el confinament en seria la causa directa.

Els videojocs són una distracció saludable, però l’ús abusiu pot provocar un trastorn important. És una realitat clínica que moltes famílies ignoren. Abans de la pandèmia la unitat i altres centres especialitzats ja advertien sobre el creixement progressiu d’aquest problema, però les hores mortes a casa i l’ansietat durant la pandèmia haurien contribuït a agreujar-lo.

Els principals senyals d’alerta són la pèrdua d’autocontrol i l’abandonament d’altres activitats socials, lúdiques i laborals o escolars. “Fins que pacients i famílies no reconeixen que la passió pels videojocs és en realitat una addicció, no acudeixen a les consultes als dispositius assistencials i associacions d’autoajuda, i poden passar mesos”, segons Susana Jiménez, cap de la unitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram