Un moment de la semifinal del Roser contra el Valls. Foto: Ferran Torné / FCBQ

Ahir al matí s’hauria d’haver jugat la final de la Lliga Catalana EBA entre el CB Roser i el Martinenc, però un cas positiu de coronavirus no comunicat a temps per part del conjunt del Guinardó va fer que la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) decidís “suspendre” el partit d’acord amb el protocol per la Covid-19.

Dilluns, doncs, va ser un dia ple de comunicats. El primer va ser el de l’FCBQ, d’abans de les 12 del migdia, anunciant que el partit quedava suspès (el text no deia de quin dels dos equips era el cas positiu) i “pendent del Comitè de Competició”, per saber si es canvia de data o quina decisió final es pren.

Poc abans de les quatre de la tarda, era el Roser qui explicava la seva versió, assegurant que “el Martinenc no va informar d’un cas de positiu d’un dels seus jugadors, incomplint així el protocol establert i posant en perill la salut de jugadors, equips tècnics i àrbitres”.

El tècnic roserenc, Juan Hereza, també va dir la seva al seu perfil de Twitter, explicant que aquest ha estat “un cap de setmana agredolç” però que s’ha evitat que “es disputés el partit i el risc enorme que suposava”. L’entrenador va lloar “la gran feina de l’equip en aquesta Lliga Catalana EBA”, que va superar l’Artés (60-48 a l’Estació del Nord) i el CB Valls (67-61, ja a Mataró).

Per últim, a quarts de set de la tarda de dilluns, el Martinenc va publicar el seu, en el qual admetia “l’error comès en el criteri d’interpretació del protocol” i va dir que el jugador que ha donat positiu no va participar ni en el partit de quarts de final contra el CB Mollet ni en la semifinal contra la UE Mataró.