La plantilla i el cos tècnic del CFSE de la temporada 2019-20. Foto: CFSE

Al Pavelló del Reial Monestir de Santa Isabel ja fa dies que l’activitat s’ha aturat. La pilota no rodola, als vestidors no hi ha ningú i, per descomptat, els caps de setmana no hi ha competicions. El coronavirus, com ha fet en tots els equips de la ciutat i del país, és el culpable que l’activitat al CFS Eixample estigui aturada fins que la situació sanitària estigui controlada.

Les jugadores del conjunt roig-i-negres són a casa (no només del sènior femení, sinó els esportistes de tots els equips de l’entitat), igual que els entrenadors. El del primer equip, Pep Antoni Roig, atén Línia Eixample superades les primeres dues setmanes d’aquesta aturada forçosa i amb moltes incògnites sobre si acabarà el curs i, si això passa, en quines condicions i amb quin calendari passa.

“La situació és d’incertesa i d’aquesta manera no es pot treballar”, apunta l’entrenador. “Vam veure com, en qüestió de dies, passàvem d’entrenar amb normalitat a que es comencés a parlar de jugar a porta tancada i, en últim extrem, a veure com tot s’aturava”, afegeix.

El nou escenari en què ens trobem ha fet que, de la mà amb el preparador físic, Roig donés pautes a les seves jugadores perquè mantinguin la forma. “Fins i tot hem hagut de canviar això, ja que en el primer document que els vam enviar, hi havia contemplada cursa contínua”, apunta el tècnic, que diu que continua en contacte amb la seva plantilla a través del grup de WhatsApp.

I és que la motivació, i més en un equip que aquest curs s’està veient immers en la lluita pel descens, és un element clau del dia a dia. “Trobem que ara mateix no hi ha un horitzó. Al principi van dir que serien 14 dies, però de seguida es va veure que no seria així. I que s’eternitzi és un problema per a tothom”, reflexiona Roig, que no veu una solució fàcil per al final del curs.

En aquest sentit, l’entrenador només veu dos escenaris possibles: allargar la temporada fins al 15 de juny aproximadament (cosa que complicaria, i molt, el disseny del curs 2020-21 per als entrenadors de la categoria) o bé donar-la per acabada amb la classificació actual i amb vuit partits per disputar-se. “Decideixin el que decideixin, no deixaran tothom content”, apunta.

Roig també vol tirar la vista enrere i reflexionar sobre una campanya plena de contratemps. I és que després de perdre algunes de les millors jugadores del curs passat (moltes d’elles han marxat a la Penya Esplugues, el millor equip de Catalunya), les lesions i alguns episodis puntuals han evitat que l’equip hagi estat capaç de ser regular.

Caldrà veure si quan s’acabi aquesta “aturada estival que ens ha tocat viure a la primavera”, el CFSE aconsegueix l’objectiu de la permanència, cosa de la qual el seu entrenador no en té cap dubte. De moment, però, tot és incertesa.