La Marató aplega cada any milers de participants. Foto: Zurich Marató

L’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) ha premiat la Marató i la Mitja Marató de Barcelona amb la “Cursa de bronze”, cosa que significa un reconeixement al nivell qualitatiu d’aquestes dues curses que recorren cada any gran part del districte de l’Eixample i que, gràcies a aquest guardó, es consoliden entre les cinquanta millors del món.

La IAAF ha tingut en compte per atorgar aquesta distinció el nivell dels esportistes que hi competeixen, la qualitat del circuit, els serveis que s’ofereixen als corredors –tals com els punts d’avituallament– o els nivells de seguretat, entre altres.

La comissionada d’Esports, Marta Carranza, s’ha mostrat “encoratjada” a continuar treballant per assolir l’excel·lència en les dues proves, i ha volgut també agrair la resposta dels milers d’atletes que any rere any hi participen. “És una bona notícia per a l’esport i per a la ciutat de Barcelona”, ha afegit Carranza.

Per la seva banda, el director de les curses, Cristian Llorens, s’ha mostrat “orgullós” de rebre aquest reconeixement, ja que és una mostra que la seva voluntat de convertir aquestes dues proves en dos referents “està donant els seus fruits”, cos que els anima “a seguir treballant”.

Els guanyadors d’enguany d’aquestes dues proves van ser Philip Cheruiyot i Aynalem Kassahun, en el cas de la Marató, i Tadesse Abraham i Florence Kiplagat, pel que fa a la Mitja Marató.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram