El sènior masculí del conjunt del Fort Pienc seguirà a EBA. Foto: CBR

Des del dia 8 d’aquest mes, Juan Hereza i tota la plantilla del sènior masculí del CB Roser saben que la lliga EBA no es tornarà a posar en marxa i que el curs 2020-21 seguiran a la categoria. L’entrenador reflexiona a Línia Eixample sobre el trajecte més recent del conjunt del Fort Pienc i pensa també ja en els reptes que presentarà el curs que ve.

“No ha estat una bona temporada, això s’ha de reconèixer. Crec que no es pot celebrar aconseguir la salvació així, et deixa una mica fred, però sincerament veia opcions clares d’aconseguir-la sobre la pista”, apunta el tècnic.

Hereza creu que haver de jugar els partits a Llars Mundet (on l’equip només fa una sessió d’entrenament a la setmana) allunya el seu equip de l’afició i de tots els joves de la base. “Crec que és un aspecte que podria fer-nos millorar, que es notés caliu en els partits que juguem a casa, cosa que seria un actiu per a nosaltres”, valora.

L’entrenador, però, també diu que a la seva plantilla li ha faltat “més equilibri i solidesa defensiva, perquè talent ofensiu n’hi havia”, cosa que serà un dels punts a treballar de cara al pròxim projecte. En aquest sentit, Hereza anuncia que el club ha lligat la renovació de vuit dels membres de la plantilla 2019-20 i tres fitxatges, mentre que està a l’espera de tancar una altra arribada per deixar la planificació esportiva del sènior resolta.

El que no està tant clar, en canvi, és el dia i la forma en la qual l’equip podrà tornar a treballar a pista. “Ara és la següent gran cosa que falta per resoldre’s. En principi, quan arribem a la fase 2 els pavellons reobriran i s’hauria de poder tornar a entrenar. Ens agradaria poder fer treball de post temporada, aquest any és més necessari que mai. I durant l’estiu caldrà estar més actiu que altres anys, tant físicament com tècnicament”. En aquest sentit, Hereza considera que “els mesos de l’estiu marcaran la diferència de cara a la temporada que ve, es notarà molt qui faci feina i qui no. Sis mesos sense tocar una pilota serien una barbaritat”, conclou l’entrenador roserenc, que no ha perdut el contacte virtual amb els seus.

ASCENSOS DE CATEGORIA
Les bones notícies per al club, però, no es limiten en la continuïtat del primer equip masculí, sinó que la bona feina de la base s’ha saldat també amb dos ascensos per als sèniors B i C femenins del club. El filial roserenc puja a Primera Catalana, de manera que la temporada que ve només hi haurà una categoria de diferència amb el primer equip, cosa que facilitarà la possibilitat que les jugadores puguin fer el salt. Igualment, el sènior C també puja un esglaó, de manera que l’equip de Vila jugarà a Segona Catalana en el curs 2020-21.

Els tres principals equips femenins del club, doncs, estaran en categories consecutives, fet que ajudarà que el primer equip pugui continuar nodrint-se del talent generat en els altres sèniors i en les categories inferiors.