La sortida d’una edició de la Mitja de fa uns anys. Foto: MMB

Segona gran cita atlètica de l’any al districte. L’Eixample tornarà a ser l’escenari principal de la Mitja Marató de Barcelona, una de les grans proves del calendari runner del conjunt del país, i que disputarà la seva 30a edició aquest diumenge.

La Mitja arriba gairebé un mes després de la Cursa de Sant Antoni, i farà que 23.000 atletes de tots els nivells (l’edició d’enguany suposa un rècord de participants femenines i d’atletes estrangers) es calcin les sabatilles i es posin a prova.

Com és habitual, la cursa arrencarà des de la rodalia del parc de la Ciutadella i farà que els corredors avancin pel passeig de Colom i el Paral·lel abans d’entrar al cor del districte, a la Gran Via de les Corts Catalanes. La ruta continuarà fins al carrer Bailén, girarà per Buenaventura Muñoz i pujarà per Llacuna, per entrar ja al tram de Sant Martí. El recorregut passarà per la Diagonal (els atletes s’acostaran a la plaça de les Glòries) i tornaran enrere en els seus passos per recórrer bona part del Front Marítim de la ciutat abans de tornar al seu punt de partida, l’entorn del parc de la Ciutadella.

110 ANYS DE LA 1A MARATÓ
La prova arriba gairebé dues setmanes després del 110è aniversari de la primera marató que es va disputar a l’Estat espanyol, una cursa que també va tenir el districte com a escenari.

Per commemorar-ho, quatre corredors d’IPSI Runners van completar 42 quilòmetres vestits d’època fent voltes a l’illa formada pels carrers Muntaner, París, Casanova i Londres.