Els problemes amb el fred que fa al mercat continuen. Foto: Línia Eixample

Només entrar al Mercat de Sant Antoni ja es nota el corrent fred als passadissos dels Encants. I és que, quan fa prop de dos anys de la seva inauguració, el mercat continua arrossegant problemes de climatització. Alguns dels botiguers no se sorprenen en ser preguntats al respecte. “A molts mercats fa fred, però no sé si és normal treballar tot el dia amb anorac en una botiga de roba”, explica Elena Pol, que té una paradeta amb el seu marit des de fa 29 anys als Encants. “El que potser sap més greu és que es deixin tants diners en edificis públics que després s’han d’arreglar”, afegeix.

La vestimenta dels botiguers del mercat més gran de Barcelona no es diferencia molt de l’anorac de l’Elena. Al llarg dels 150 establiments dels Encants i del mercat dels productes frescos l’escena es repeteix: botiguers i botigueres fregant-se les mans i bufant. “Estem millor que l’any passat”, comenta una peixatera en mig de la feinada que hi ha els divendres al mercat. “Abans no s’hi podia estar pel fred que feia”, diu. A l’altre costat del mercat, l’Elena recorda les obres que es van fer després de les filtracions a causa dels diferents episodis de pluges fortes: “Seguim amb problemes de consum energètic. L’aire calent marxa. La factura costarà molts diners”, diu la botiguera.

Un dels altres escèptics amb la reforma del mercat i els problemes de climatització és el Lluis Salvador, de Peix de platja Lluis. “En teoria van sellar totes les sortides per on marxava l’aire calent i entrava el fred, però aquest Nadal, amb el vent que va fer diversos dies, els adornaments es passejaven per tot el mercat”, explica tirant d’ironia.

Aquesta situació ha provocat que l’oposició hagi reclamat al govern d’Ada Colau que es prenguin mesures per millorar l’eficiència energètica d’aquest gran equipament municipal, que segueix esperant una solució definitiva.