Masià, economista i advocat, coneix bé la Cambra i com funciona. El primer que ha de millorar l’entitat, diu, és la comunicació. “Si no expliquem el que fem, serem una institució irrellevant”, afirma.

El seu lema és ‘Anem per feina’. Hi ha molta feina a fer a la Cambra de Comerç?
Sí. La Cambra ha estat paralitzada des del 2010. Necessita ser refundada i repensada perquè reflecteixi el dinamisme empresarial. Volem fer-la entrar al segle XXI.

Per aconseguir-ho han presentat un pla de treball amb 11 punts. Quins són els més importants?
Tres. Primer, la formació, que avui és permanent. El segon, els autònoms i les microempreses. El 97% de les 400.000 empreses que conformen la Cambra són empreses d’una a nou persones.I el tercer és la internacionalització. Hem de facilitar els negocis i la inversió, de Catalunya cap enfora i d’enfora cap a Catalunya.

Barcelona és una gran ciutat turística. Vostè diu que la Cambra ha de fer pedagogia sobre la riquesa que crea el turisme.
El turisme no s’ha de tractar com un fet aïllat al marge de la ciutat. S’ha de mirar com una activitat ciutadana, que no hi hagi una diferència entre nosaltres i ells. Si es trenca aquesta barrera, el ciutadà veurà que el turisme és bo per a la ciutat.

A la seva llista hi ha representants del petit comerç. ‘Anem per feina’ és la seva candidatura?
Definitivament. El petit comerç és l’eix vertebrador de la nostra candidatura i sempre ha de ser el centre d’atenció de la nostra acció. Ajuda molt a enriquir el dia a dia de la ciutat.

Quina és la seva aposta per rellançar-lo? No passa pel seu millor moment…
Una part és la creativitat de l’empresari. Si no hi ha esperit empresarial, no hi ha res a fer. Després hi ha la importància de la formació, que la Cambra l’ha de donar, i que ha d’incidir en el fet de fer de la compra una experiència interessant. Aquí és on el petit comerç ha de demostrar la seva professionalitat. On és imbatible és en l’assessorament.

Mirant la llista de candidats, tindrà tres rivals més. Sembla que seran unes eleccions disputades, però també s’ha parlat de pactes.
Les eleccions són per això, perquè es presenti tanta gent com vulgui. Dit això, trobo a faltar programa en les altres candidatures, mentre que nosaltres l’hem treballat molt. Fa 20 anys que estic vinculat a la Cambra i penso que puc aportar coses juntament amb els altres candidats.

Un altre debat és si la Cambra ha de tenir un perfil polític.
La Cambra fa política empresarial però no ha de tenir un perfil polític.

Venim d’un mandat prorrogat i que va començar l’any 2002. Ara s’estrenarà el vot electrònic. Aquestes eleccions poden ser un pas en la qualitat democràtica de la Cambra?
Sí. El vot electrònic és el present. Però cal aplicar-lo bé, de forma rigorosa, perquè si no es pot donar peu a fraus que enterboleixin les eleccions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram