El Mercat del Ninot, punter tecnològicament. Foto: Ajuntament

El Mercat del Ninot ha posat en marxa una prova pilot que permet controlar l’aforament del recinte a través de la xarxa wifi. L’objectiu, tal com expliquen des de l’Ajuntament, és “explorar la viabilitat tecnològica i econòmica de la xarxa wifi per minimitzar la probabilitat que es generin aglomeracions en temps de pandèmia”.

L’únic requisit necessari perquè aquest sistema funcioni és que la gent que entri al mercat porti el wifi del mòbil actvat, tot i que no caldrà que el telèfon estigui connectat a la xarxa del mateix equipament.

MAPES DE CALOR
El principal valor afegit d’aquest sistema, que l’impulsen conjuntament l’Institut Municipal d’Informàtica, l’Insitut Municipal de Mercats i l’empresa DataActionS/IESE, que forma part d’IESE, és que permet fer mapes de calor per veure en quines parades s’acumulen més persones i també de quin districte de la ciutat han vingut. D’aquesta manera, els paradistes podran prendre decisions a partir de la informació que tindran, que els permetrà saber a quines hores la parada s’omple més.

Des de l’Ajuntament asseguren que les dades que es recolliran no permetran identificar les persones. La prova es fa al Mercat del Ninot perquè ja té un sistema per comptar la gent.