Les terrasses a sobre de les noves plataformes. Foto: Ajuntament

Segons dades municipals, 3,2 milions de persones visiten cada any la Sagrada Família, mentre que la xifra puja als 10 milions si comptem els que visiten el seu entorn. Un volum de persones als quals cal afegir les terrasses dels bars i restaurants de la zona, un còctel complicat pel que fa a la mobilitat dels vianants a la zona.

Per aquesta raó, l‘Ajuntament ha instal·lat plataformes desmuntables a la calçada del carrer de la Marina –al costat Besòs– per col·locar-hi- les terrasses a sobre. “Volem aconseguir el màxim d’espai possible per als ciutadans”, explica el regidor d’Urbanisme, Daniel Mòdol, que espera que amb aquesta iniciativa pilot es faci “compatible” la restauració amb la vida del barri. Per la seva banda, la regidora de Comerç, Montse Ballarín, assegura que d’aquesta manera “es facilitarà la circulació de turistes” entorn de la Sagrada Família.

Aquesta prova pilot va arrencar dijous passat amb la col·locació de tres plataformes a Marina. D’aquesta manera es reserva l’espai que fins ara ocupaven aquestes terrasses per a l’ús de vianants. En concret –sempre segons el consistori– el guany és del 30% aproximadament.

Es tracta d’un projecte pioner a la ciutat que intentarà rebaixar la saturació de les voreres dels carrers dels voltants de la Sagrada Família i que té previst col·locar al setembre una nova plataforma al mateix carrer Marina i ja de cara a l’octubre una de nova a Sardenya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram