premis comerç

Foto: Ajuntament

Les Drassanes Reials han acollit la cerimònia de lliurament de la 23a edició dels Premis Comerç, que reconeixen els millors establiments de la ciutat durant l’any 2022, i dels Premis Mercats. Aquests guardons premien els professionals més innovadors, els més destacats, i les persones i les entitats que han contribuït a la promoció del comerç.

El premi al comerç de proximitat s’ha entregat a la Drogueria Rovira, per ser “un referent en l’especialització, en la qualitat de l’assessorament personalitzat i en el bon tracte”, i el Colmado Casa Buendía s’ha endut una menció. La bugaderia Labar-Laundry Bar ha guanyat el premi al comerç innovador perquè “ofereixen un espai agradable i acollidor on els usuaris poden desenvolupar altres activitats d’oci o laborals mentre esperen”.

Pel que fa al premi al comerç sostenible, ha recaigut en Yes Future Positive Supermarket, per “oferir a la persona consumidora productes sostenibles i de proximitat, servits a granel i a doll, sense generar nous residus”.

La Drogueria Rovira, el Colmado Buendía i la Granja Viader són alguns dels premiats

El primer premi al comerç emblemàtic entregat pel jurat ha anat a parar a mans de la Granja Viader, pel fet que, “durant més de 150 anys, sempre s’hagi dedicat a la venda de llet i derivats” i que “el seu obrador sigui dels pocs que continuen actius dins de la ciutat”. També s’ha concedit un premi a la tasca de contribució a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat, l’anomenat premi Albert González, en aquest cas a la Fundació Barcelona Comerç. I s’ha entregat una menció a Evaristo Sender, del Mercat de Sant Antoni, per defensar la proximitat com a valor imprescindible.

El primer premi Mercats de Barcelona Jordi Maymó l’ha guanyat la Frutería Moreno, del Mercat del Carmel, valorada especialment per l’obertura de la nova línia de negoci digital i el seu “servei de venda a domicili sense emissions de diòxid de carboni”. I la millor iniciativa col·lectiva ha anat a parar a l’Associació de Venedors del Mercat de Sants, per posar en marxa l’Aula Gastronòmica.

Pel que fa a les mencions especials per l’esforç i la resiliència del comerç durant la pandèmia, el jurat ha reconegut l’Òptica Cottet i l’Associació de Venedors dels Mercats Municipals de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram