L’emblemàtic mercat ja torna a funcionar. Foto: Dominical de Sant Antoni

El Mercat Dominical de Sant Antoni va reobrir diumenge passat després de gairebé quatre mesos sense poder fer-ho a causa de la pandèmia del coronavirus.

La imatge va ser diferent de la que el mercat presentava abans del tancament. Control d’accés, cues, només una entrada i una sortida per a cada marquesina, circulació en sentit únic… L’aforament era de 238 persones, cosa que fa que els venedors estiguin preocupats per la viabilitat dels seus negocis. De fet, ja fa anys que les parades del Dominical s’han anat reduint i ara, amb les limitacions imposades, els paradistes temen que els seus negocis no siguin viables. La presidenta del Mercat Dominical, Fuensanta Garcia, explicava fa uns dies a Línia Eixample que estan preocupats pel futur, especialment si no es flexibilitza el protocol actual.

LA REPRESA ALS ENCANTS
Les botigues dels Encants de Sant Antoni, per la seva banda, ja fa tres setmanes que van reprendre l’activitat. “Hem obert a mig gas, amb moltes limitacions, però la valoració del retorn és molt positiva, malgrat tot”, afirma el president dels Encants, Joan Mestre. Tot i que reconeix que “els guanys, òbviament, no són els mateixos”, destaca el “suport veïnal”, que s’ha incrementat en el moment més difícil per als botiguers i ha estat “una sorpresa positiva”. A més, Mestre recorda que, com els venedors, molts clients també han passat els tres mesos de quarantena sense rebre ingressos, de manera que agraeix l’esforç que fan per donar suport al comerç de proximitat.