La porta verda de la dreta, el nou lloc on s’ubicarà el Quílez. Foto: Google Maps

Finalment, l’activitat del Colmado Quílez no cessarà. El pròxim 28 de febrer, la històrica botiga de queviures barcelonina tancarà les portes del seu actual local, a la Rambla Catalunya número 63, per obrir de nou a un altre espai molt proper, al número 65 de la mateixa rambla.

De moment, les obres per adaptar el nou local estan en marxa i, tal com ha informat a Línia Eixample Faustino Muñoz, encarregat de la botiga, estaran acabades de cara a finals de febrer perquè el nou Colmado Quílez pugui reprendre la seva activitat seguidament. “Volem que tot segueixi com sempre, amb la mateixa activitat, els mateixos treballadors i la mateixa filosofia comercial”, explica Muñoz.

El nou local, tanmateix, serà més petit i no comptarà amb els quinze aparadors que té l’actual. Els responsables del negoci han preferit mantenir la ubicació de l’establiment, al xamfrà de Rambla de Catalunya amb el carrer Aragó, pel pes històric d’aquesta localització.

Tota aquesta situació s’ha produït perquè el passat 31 de desembre va finalitzar la moratòria de 20 anys de la Llei d’arrendaments urbans, la famosa LAU, una normativa que posava fi als lloguers indefinits i que permetia que els propietaris dels locals apugessin les quotes. Tot i que semblava que el Quílez tancaria les seves portes per l’augment del lloguer, ara el negoci seguirà endavant.