Obres a la Sagrada Família

La Junta de la Sagrada Família vol acabar les obres del temple d’aquí 10 anys. Foto: Ajuntament

L’escalinata de la discòrdia torna a la primera plana de l’actualitat del barri de la Sagrada Família. I és que no fa ni dos mesos que la Junta Constructora de la Sagrada Família va anunciar el desig d’acabar la construcció del temple en 10 anys, fet que inclou la façana de la Glòria i l’escalinata de la façana. Es tracta d’una obra envoltada de polèmica per l’expropiació d’un edifici del carrer Mallorca que s’ha de fer per acabar el projecte de Gaudí.

El fet és que fa una setmana l’Associació de Veïns de la Sagrada Família va fer públic que va arribar a un acord amb l’anterior govern d’Ada Colau, on es plantejaven quatre propostes d’encaix diferents per a la reubicació dels veïns de la zona. Els veïns també afirmen que, després de demanar-los un compromís de confidencialitat, l’Ajuntament els va prometre que traslladaria les propostes a la Junta del temple. Un fet, segons els veïns, que mai es va complir. És per això que ara han publicat els acords a què van arribar fa uns anys per treure l’amenaça sobre el màxim nombre d’habitatges possible, a més de fer un recull històric dels diferents escenaris d’acabament de les obres.

Així, la proposta de l’anterior mandat contemplava fer més petita la zona verda a les dues illes que hi ha entre el carrer Aragó i el temple i convertir alguns solars d’aquests espais en nous blocs de pisos per reallotjar els veïns que hagin de marxar per les obres de l’escalinata. La proposta també inclou canvis en dues illes més: la de les Aigües i la de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Però el canvi més gran que contemplava l’opció de l’executiu de Colau era fer més petita l’escalinata del temple. I és que per fer l’espai verd més estret, també caldria fer-ho amb la façana de la Glòria.
Els veïns acaben dient que la llei “empara el reallotjament dels propietaris residents en un pis de les mateixes característiques, proper i a cost zero, així com el manteniment pels llogaters del seu contracte fins a termini en un pis equivalent”.

“No hi ha cap proposta”

La resposta del consistori a la informació de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família és que “no hi ha cap proposta tancada ni acordada pel que fa a la solució urbanística per a la Façana de la Glòria”. En aquest sentit, l’Ajuntament afirma que té la voluntat “d’entomar el diàleg amb la Junta i els veïns” per abordar una situació de “provisionalitat que la ciutat fa anys que té pendent”. Laia Bonet, primera tinent d’alcaldia, ha assegurat que el consistori “tindrà en compte” la proposta dels comuns. Des de la Junta, per la seva banda, han dit que estan “oberts al diàleg”, però demanen que la solució sigui “justa per a tothom”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram