Així es veurà la plaça Enric Granados des del cel després de les obres. Foto: Ajuntament

Les obres de la superilla de l’Eixample havien de començar aquest mes de juny, però finalment ho faran al juliol, un mes més tard del previst. Ho va anunciar l’Ajuntament ahir dijous, després que la Comissió de Govern aprovés definitivament els projectes executius dels primers quatre eixos verds i les primeres quatre places noves que es crearan en el marc del pla Superilla Barcelona.

Concretament, els eixos verds es faran als carrers Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell, i les noves places, que seran d’uns 2.000 metres quadrats, estaran situades a les cruïlles de Consell de Cent amb Girona, Rocafort, Comte Borrell i Enric Granados. En total, les obres comptaran amb un pressupost de 52,7 milions d’euros i, si no passa res més, està previst que acabin durant el primer trimestre de 2023.

Tramitació irregular?

Precisament, el síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, va assenyalar fa uns dies presumptes irregularitats en la tramitació del projecte de la superilla, perquè l’Ajuntament hauria començat la licitació de les obres abans que el projecte estigués aprovat definitivament.

Davant d’aquestes acusacions, l’alcaldessa Ada Colau va defensar que els tràmits s’havien fet “d’acord amb la legalitat”. Aquest dijous, després de l’aprovació definitiva dels projectes executius de les primeres obres de la superilla, l’Ajuntament ha volgut remarcar que la tramitació “s’ha fet seguint exactament el mateix procediment dut a terme per a les aprovacions de totes les obres de la ciutat”, d’acord amb el “procediment per a l’elaboració i tramitació dels projectes d’obres i l’execució de les obres municipals”.

Denuncien irregularitats en el projecte de les Superilles de l’Eixample
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram