La roda de premsa feta divendres passat. Foto: Línia Eixample

El jutjat de primera instància i instrucció número 60 de la ciutat ha suspès el desnonament de la residència d’avis Nostra Senyora de Meritxell, situada al número 602 de la Gran Via, que estava previst per aquest dimecres.

La suspensió, avançada per TV3, ha estat decretada pel jutjat després que la direcció del centre denunciés el cas, que podia haver deixat a partir de dimecres una quinzena d’avis sense residència. De moment falta que es resolgui un recurs que també va presentar la direcció requerint la mediació entre les parts i esperar quina serà la resolució final del jutjat. Suposant que no fos favorable per a la residència, encara es podria presentar un recurs d’apel·lació.

La situació actual de la residència es remunta al passat mes de novembre, quan la propietat, Olletsacl SL, va posar en marxa una demanda després que al juliol s’hagués acabat el contracte de lloguer amb la residència. Dos mesos més tard, al gener, l’edifici va ser comprat per un fons inversor dels Estats Units, Singh Propco III, que té la intenció de seguir davant amb el procés per tal de reformar tot l’edifici. El bloc té cinc plantes i actualment només n’hi ha dues d’ocupades, que són on hi ha la residència.

Divendres, poques hores abans que es conegués la decisió del jutjat, va tenir lloc una roda de premsa a davant de la residència per denunciar el cas. Des de la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample, que s’ha implicat en la defensa de la residència, van denunciar que “no es pot permetre que en plena pandèmia 15 avis es quedin sense residència”.

“No es pot permetre deixar 15 avis sense residència en plena pandèmia”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram