La lluita per mirar de salvar la residència ha fet avui un pas més. Foto: Línia Eixample

Al número 602 de la Gran Via, just a davant de la residència Nostra Senyora de Meritxell, ha acollit aquest matí una roda de premsa per denunciar el cas d’aquesta residència d’avis, que dimecres que ve pot ser desnonada després que l’actual propietat, un fons d’inversor, decidís no renovar-li el contracte el passat mes de juny. Han comparegut la directora del centre, Francesca Naranjo, una àvia resident, una treballadora i representants de la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample (XHEE), que des de fa un temps està implicada en la lluita per evitar el desnonament.

Durant la roda de premsa, la portaveu de la XHEE ha afirmat que “no es pot permetre que en plena pandèmia 15 avis es quedin sense residència”, al mateix temps que ha denunciat “la passivitat de l’Ajuntament i la Generalitat” per mirar de trobar una solució. “Davant de l’avarícia d’un fons voltor, reclamen una solució digna per als avis i els treballadors. El barri mereix uns equipaments de qualitat”, asseguren des de la XHEE. L’entitat demana que la residència passi a ser pública per poder garantir el seu futur, al mateix temps que confien que d’aquí a dimecres es pugui trobar una solució per, de moment, aturar el desnonament.

CAP CAS DE CORONAVIRUS
Qui també ha pronunciat unes paraules ha estat Francesca Naranjo, la directora de la residència. Naranjo ha denunciat l’operació immobiliària que els ha portat a aquesta situació, al mateix temps que ha reivindicat la feina feta des que va esclatar la pandèmia, ja que a la residència no hi ha hagut cap cas de coronavirus. Especialment emotiu ha estat el moment en el qual la Isabel, una àvia del centre, ha agafat el micròfon. “Ens amenacen amb un desnonament després de 15 anys. No podem permetre que els especuladors ens deixin sense lloc als avis”, ha afirmat. La Isabel ha explicat que ara s’haurà de gastar els pocs estalvis que té per trobar un lloc on viure si la residència ha d’acabar tancant.

Per últim, també hi ha hagut el testimoni d’una cuinera de la residència, la Yanela, que ha lamentat que la situació que estan vivint “és molt dura”. “Sembla que ningú pensa en els avis i hem trobat a faltar suport governamental”, ha dit. Qui ha quedat clar que no se n’oblida són la vintena de persones que avui s’han concentrat per reivindicar la continuïtat de la residència. Ara caldrà veure què passa d’aquí a dimecres. El que és segur és que, si el desnonament tira endavant, la XHEE ja ha assegurat que hi haurà una concentració per mirar de frenar-lo.

Amenaça de desnonament per una residència d’avis del barri