El cribratge massiu que el Departament de Salut ha fet a Cornellà ha permès trobar set positius després de fer 1.275 tests. Foto: Albert Segura Lorrio / ACN

El cribratge massiu que va realitzar el Departament de Salut a Cornellà va permetre trobar set persones que estaven contagiades de coronavirus i són asimptomàtiques. El cribratge es va posar en marxa el 30 de novembre, tal com va avançar Línia Cornellà, i es va fer al centre cívic de Sant Ildefons.

Durant 18 dies, els sanitaris van fer 1.275 tests que van permetre trobar set positius i tallar les cadenes de transmissió per controlar la pandèmia. Ara, la conselleria liderada per Alba Vergés i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública han decidit que apostaran per fer cribratges més selectius i puntuals per tal de controlar i frenar l’expansió de la Covid.

El Departament també ha anunciat que construirà mòduls annexos a més d’un centenar de CAP de tot Catalunya. Seran espais on es faran proves PCR, tests ràpids i altres qüestions relacionades amb el coronavirus, amb l’objectiu de separar aquesta activitat de la resta de tasques sanitàries que es fan al centre “per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans”.

A Cornellà, aquests mòduls s’instal·laran al CAP La Gavarra i entraran en funcionament el gener.

Salut farà cribratges massius a Cornellà