Salut ha començat a fer aquest tipus de cribratges a l’Hospitalet i Esplugues. Foto: Anna Berga / ACN

Línia Cornellà ha pogut saber que el Departament de Salut preveu fer cribratges massius a Cornellà. Així ho han confirmat fonts de l’àrea metropolitana sud de l’Institut Català de la Salut, que asseguren que s’anunciaran quan es concretin les dates i els espais on es faran les proves.

Aquesta és la nova línia d’actuació de la Generalitat per detectar asimptomàtics, tallar les cadenes de contagi i frenar la transmissió del coronavirus a diverses ciutats del país. Aquestes proves ja s’han posat en marxa en municipis veïns com l’Hospitalet o Esplugues, on aquesta tarda començaran a fer-se les proves.

Per la seva banda, divendres passat l’Ajuntament va fer arribar una carta a la consellera de Salut, Alba Vergès, en què posava a la disposició del Departament els locals i treballadors municipals que fessin falta per fer aquestes proves.

Es tracta de tests que proporcionen els resultats en 15 minuts. Si la persona està contagiada, ja rep les instruccions per confinar-se i no contagiar a altres ciutadans. Es tracta de proves que es fan a totes les persones asimptomàtiques majors de 16 anys. Si es tenen símptomes o s’ha estat en contacte amb un positiu, cal seguir el procediment i fer-se la prova al CAP o a l’espai on Salut destini al pacient.