El CUAP Sant Ildefons serà un dels que continuarà oberts per atendre totes les urgències. Foto: Ajuntament

El Departament de Salut està duent a terme una reorganització dels centres d’atenció primària (CAP) i de la capacitat d’hospitalització per tal d’afrontar amb les millors garanties l’augment de nous casos de contagi pel coronavirus SARS–CoV-2. Davant la situació d’excepcionalitat, Salut explica que s’estan adoptant mesures segons la disponibilitat de professionals que hi ha a cada centre i amb l’objectiu de garantir les condicions de seguretat en la prestació de l’assistència sanitària.

A Cornellà, tota l’atenció presencial es fa al CUAP Sant Ildefons i al CAP Martí i Julià des de mitjans d’aquesta setmana. Això significa que es tancaran els consultoris de Fontsanta i Almeda. Els veïns i veïnes d’aquests barris s’hauran de dirigir al CAP Martí i Julià si necessiten ser atesos per alguna urgència. Aquesta mesura no afecta aquelles persones que presentin símptomes lleus de coronavirus, que han de trucar al 061 o al seu CAP però no han d’anar als centres mèdics. El CAP Martí i Julià, que acollirà professionals d’altres centres, estarà obert de dilluns a divendres des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre (8 a 20 hores).

El CUAP Sant Ildefons continuarà obert les 24 hores per atendre totes les urgències, ja que les visites concertades per casos no urgents s’han anul·lat per quan passi la crisi sanitària provocada per l’expansió del coronavirus Covid-19. Des de dimecres, a més dels consultoris també està tancat el CAP Gavarra i el CAP Lluís Millet d’Esplugues. Per això, Salut també destina alguns dels usuaris i usuàries d’Esplugues perquè es dirigeixin al centre de Sant Ildefons. Pel que fa als centres que no estaran oberts al públic, els treballadors i treballadores donaran suport a l’atenció telefònica, a l’atenció domiciliària o a les cures en residències i altres centres mèdics.

A més, des de Salut recomanen no anar als centres mèdics i fer les consultes no presencials, per tal d’evitar anar als centres d’atenció primària, que ja estan al límit. Per això, recomanen l’ús del portal La Meva Salut i de l’aplicació Stopcovid19.