El govern de Cornellà ha aprovat un pressupost de 85,4 milions d’euros per aquest 2021. Foto: Arxiu

El pressupost municipal de Cornellà per aquest 2021 serà de poc més de 85,4 milions d’euros. Aquesta xifra representa un 3,01% menys que els comptes de l’any passat. El govern d’Antonio Balmón ho justifica per la baixada d’ingressos que ha patit l’Ajuntament, i que preveu que continuarà aquest any, a l’haver deixat de cobrar impostos i taxes municipals a diferents sectors.

Tenint en compte aquesta situació, PSC i els comuns també han decidit limitar les inversions i la despesa. Per exemple, només s’incrementa un 3% la partida dedicada a acció social, l’àrea encarregada de protegir les persones més vulnerables i mantenir cohesionada la ciutadania. Per altra banda, l’equip liderat per Balmón destinarà 23 milions d’euros a mantenir l’espai públic de la ciutat.

Per a l’oposició, són pressupostos continuistes i no reflecteixen la situació actual, de manera que consideren que seran insuficients per fer front a les necessitats que tenen els veïns i veïnes de Cornellà en plena pandèmia. Per això, els quatre regidors d’Esquerra Republicana i els tres de Ciutadans van votar en contra dels comptes. En canvi, les dues regidores de Podem es van abstenir. Així doncs, el pressupost municipal, que es va votar en el Ple que es va celebrar el 24 de desembre abans de les vacances de Nadal, va tirar endavant gràcies als vots del PSC i En Comú-Movem Cornellà, els dos grups que formen part del govern municipal.