El límit de velocitat s’aplica en zones com l’avinguda dels Alps. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament vol augmentar la xarxa de carrers de la ciutat per on puguin circular les bicicletes amb seguretat. Per això, el consistori ha decidit limitar a 30 km/h la velocitat d’algunes vies, amb l’objectiu de millorar la relació entre ciclistes i la resta de vehicles que circulen per la calçada. Per tal que la mesura arribi a tots els barris, la limitació de velocitat s’aplicarà a més de quatre quilòmetres de carrers de la ciutat.

El carrer Anoia, al barri de la Gavarra, va ser el primer a provar la mesura l’any passat. Ara se li sumaran els carrers Rubió i Ors i Mossèn Andreu i les avingudes Línia Elèctrica i Baix Llobregat, entre la carretera de Sant Boi i el carrer del Rugbi. També s’aplicarà el límit de velocitat al passeig dels Ferrocarrils Catalans, en el tram comprès entre l’avinguda Baix Llobregat i la carretera del Prat. Finalment, la xarxa la completaran el carrer Empordà i la carretera del Prat, on s’aprofitaran les obres que s’hi estan fent per canviar la senyalització i pintar el límit de 30 km/h a l’asfalt, com s’ha fet a la resta de carrers.

Amb l’aplicació d’aquesta mesura, el govern d’Antonio Balmón pretén fomentar la mobilitat sostenible i, a la vegada, reduir la contaminació a la ciutat. A més, el consistori assegura que el límit de velocitat disminuirà la gravetat en cas d’accident.

NOVA ENTRADA AL POBLE
Fora d’aquestes vies on s’aplicarà la mesura, bàsicament carrers estrets amb un sol carril de circulació per sentit, l’Ajuntament també ha construït carrils bici separats de la calçada en avingudes més amples.

És el cas de l’avinguda dels Alps o el de la recentment renovada avinguda de Sant Ildefons, a l’entrada nord de la ciutat. En els dos casos les obres van servir per ampliar les voreres i per ubicar-hi un carril bici, construït en paral·lel a la zona dels vianants. A més, a l’avinguda Sant Ildefons s’han plantat arbres i arbustos per separar la calçada del carril bici.

Després de les obres, a les dues avingudes s’han reduït el nombre de carrils per a cotxes i s’ha limitat la velocitat a 30 km/h.