Participants del Game Jam treballant en el seu projecte. Foto: Twitter (@jltouron)

El joc ‘The Adventure of the Change’, creat per sis estudiants de l’institut Esteve Terradas, és el videojoc guanyador de l’edició d’aquest any del Game Jam. El jurat va triar aquesta proposta pel desenvolupament tecnològic del joc, però també pel disseny i pel guió de la història en què es basa.

El videojoc està format per cinc mons diferents que pateixen greus problemes mediambientals i de sostenibilitat. En aquesta situació, el protagonista ha de fer servir la seva imaginació i la seva capacitat inventiva per trobar solucions que permetin resoldre aquests problemes.

Els guanyadors són la Gisela Álvarez, l’Alejo Eiras, en Raúl García, en José Luís Martín, en Juan Antonio Medina i l’Erik Tamaño, integrants de l’equip ‘Reference’.

La seva proposta va quedar per davant del joc que va presentar l’equip ‘Los Fantásticos’, format per quatre alumnes del centre Bon Soleil de Gavà. Aquests van proposar el joc ‘Two points of View’, que vol que el jugador experimenti les dificultats que té un infant del Tercer Món per aconseguir menjar i aigua i que el jugador experimenta en primera persona a través de diferents situacions adverses que es viuen dins del joc.

MEDI AMBIENT I APRENENTATGE
El Game Jam, organitzat pel Citilab, la St Peter’s School, la Singularity Foundation i l’Escola de Noves Tecnologies de la Universitat de Barcelona, consisteix a reptar als estudiants a desenvolupar el prototip d’un videojoc en 48 hores i que aquest tracti sobre tres dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Fam zero, Salut i benestar i Ciutats i comunitats sostenibles van ser els objectius triats aquest any.

Durant els dos dies que dura la competició, els estudiants han de concebre el videojoc, crear-ne la història, el guió i els protagonistes que hi apareixeran, dissenyar l’art i el so del joc i programar la mecànica que el farà funcionar.

La idea dels organitzadors és que els alumnes desenvolupin el pensament computacional i despertar-los les vocacions científico-tècniques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram