Les mascaretes que demanen l’amnistia per a tots els presos polítics i els exiliats del Procés. Foto: Òmnium Cultural/ACN

El monument a l’afició de l’Espanyol que hi ha davant de l’RCDE Stadium va ser un dels escollits per formar part de la campanya d’Òmnium Cultural. Es tracta d’una acció en què l’entitat va col·locar mascaretes a 300 estàtues de tot el país. Unes mascaretes que porten escrit el lema ‘Amnistia’, que l’entitat reclama per a tots els presos polítics i exiliats del Procés. La mascareta també es va col·locar al bust del President Lluís Companys que hi ha davant de l’entrada del Mercat del Centre.

L’entitat diu que l’amnistia és “el gran consens de país” actualment. A més, tal com recull l’ACN, assegura que jurídicament és “plenament viable”. Òmnium també remarca que aplicar-la “és únicament qüestió de voluntat política” del govern de l’Estat.

Per això, dissabte es van col·locar mascaretes reivindicatives a 300 estàtues de tot el país. A Cornellà es va col·locar al monument a l’afició de l’Espanyol. Però també se’n van col·locar a ‘La Sirena’ de Sitges o a la figura ‘La Tramuntana’ del Museu Dalí de Figueres, entre d’altres.