La nova norma limita a 10km/h la velocitat dels patinets elèctrics. Foto: Alèxia Vila / ACN

Els patinets elèctrics i les bicicletes ja no poden anar per la vorera. Aquesta és una de les principals novetats de la nova ordenança de mobilitat aprovada per l’Ajuntament. Des del mes de setembre s’aplica aquesta nova normativa que, segons el consistori, “dona prioritat als usuaris més vulnerables: els vianants”. A més, el govern d’Antonio Balmón pretén modernitzar la normativa que hi havia a la ciutat fins ara, que no contemplava els nous sistemes de transport que s’han anat incorporant a les ciutats, com és el cas dels patinets elèctrics.

Per tal que tots els veïns i veïnes coneguin la nova normativa, l’Ajuntament repartirà tríptics informatius on explica quins són els canvis que ha fet a la normativa i que afecten, principalment, a bicicletes i patinets i rodes elèctriques, però també a patins, patinets i monopatins sense motor.

VELOCITAT LIMITADA
La nova normativa diu que cap d’aquests vehicles pot circular per la vorera i que sempre han d’anar pels carrils bici allà on n’hi hagi. Només poden anar per la vorera en aquells carrers on l’espai per als vianants sigui superior als tres metres, no hi hagi carril bici i el trànsit no estigui pacificat.

A més, la nova ordenança determina que, en aquests casos, els patinets elèctrics i les bicicletes no podran anar a més de 10 quilòmetres per hora.

De moment, els agents de la Guàrdia Urbana es dediquen a informar d’aquesta nova regulació als veïns i veïnes, però a partir de desembre ja podran sancionar els usuaris que no compleixin aquesta normativa amb multes de fins a 500 euros.