Bars de la ciutat tancats per les mesures anti-Covid. Foto: Twitter (@Cs_Cornella)

L’Ajuntament de Cornellà ha anunciat una nova partida d’ajudes econòmiques al teixit econòmic local per fer front a l’aturada de l’activitat provocada per les restriccions que va decretar l’Estat a través de l’estat d’alarma al març i per les mesures impulsades per les autoritats sanitàries aquesta tardor, com el tancament de bars i restaurants o dels centres d’estètica i bellesa. Per ajudar a aquests sectors, l’Ajuntament cornellanenc destinarà 240.000 euros dels fons propis municipals per oferir ajudes al comerç local, als autònoms i a les petites empreses de la ciutat.

Pel primer tancament, el confinament total del març que va decretar el govern de Pedro Sánchez i que va obligar a tancar totalment tota mena de botigues, empreses i serveis que no fossin essencials, el consistori concedirà ajudes de fins a 500 euros que cobreixin el 30% de les despeses subvencionables, com a màxim.

Per l’aturada de l’activitat de bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa que Salut va impulsar el mes passat per frenar la segona onada del coronavirus, el govern encapçalat per Antonio Balmón també oferirà subvencions de 500 euros. En aquest cas, les ajudes seran directes per als negocis.

Comerciants, autònoms, empresaris i restauradors poden sol·licitar aquesta ajuda en persona o a través de la seu electrònica de l’Ajuntament fins al 24 de novembre. El consistori suma aquests 240.000 euros de subvencions als 300.000 que ha destinat a les targetes per fomentar el comerç local.