La plataforma ha netejat l’espai, on s’acostumen a abocar escombraries sense control. Foto: Twitter (@RiberaSalines)

La plataforma Ribera-Salines comença a sumar participants en el seu primer mes de vida. L’entitat va néixer a finals de març impulsada per un grup de veïns i veïnes amb l’objectiu d’anul·lar el projecte urbanístic que el govern vol impulsar en aquests terrenys, l’últim espai verd natural que queda a la ciutat i la connecta amb el riu Llobregat.

Els impulsors es troben cada setmana en aquest espai i, des de la primera reunió, han vist com cada cop se sumen nous veïns i veïnes interessats en el projecte. De moment, ja han fet una recollida de deixalles i han desbrossat un tros de terreny. La seva idea és fer-hi un hort cooperatiu perquè la ciutat creï un vincle amb la zona, que consideren que s’hauria de qualificar de zona agrícola, una activitat que asseguren que a la ciutat no té cap espai. També seria una opció perquè els terrenys passessin a formar part del Parc Agrari i, d’aquesta manera, deixessin d’estar abandonats per l’Ajuntament, que ha deixat degradar algunes parcel·les i alguns camins.

LLUITA COMARCAL
Per aconseguir-ho, estan estudiant l’exemple d’altres ciutats de la comarca on també es lluita per frenar plans urbanístics dissenyats abans de la crisi immobiliària del 2008 que posen en perill diversos espais naturals del Baix Llobregat. En aquest sentit, l’entitat cornellanenca també s’ha unit a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, una plataforma comarcal que agrupa els diferents moviments contra els plantejaments urbanístics que impulsen els diferents ajuntaments.

Amb l’objectiu de presentar el projecte a més veïns i veïnes, l’entitat també treballa amb la idea de fer un acte coincidint amb les Festes del Corpus.

DOS ANYS DE MARGE
La plataforma Ribera-Salines té dos anys de marge abans no comencin les obres en aquesta zona, ja que la previsió de l’Ajuntament és arrencar el projecte el 2023. Tal com ha anunciat el govern del PSC i els comuns, aquest pla urbanístic forma part de la previsió per construir menys de 3.000 pisos de protecció oficial durant la pròxima dècada, la meitat dels quals a l’espai de Ribera-Salines.

Neix una plataforma per frenar el projecte urbanístic Ribera-Salines de Cornellà