La plataforma vol crear un hort col·lectiu i protegir l’espai convertint-lo en terrenys d’ús agrícola. Foto: Twitter (@RiberaSalines)

Un grup de veïnes i veïns de Cornellà ha creat la plataforma Ribera-Salines. Tal com expliquen en el manifest fundacional, l’entitat neix amb l’objectiu d’anul·lar el projecte urbanístic que el govern d’Antonio Balmón vol impulsar en aquests terrenys. Per això demanen que els terrenys es protegeixin legalment, passant de ser sòl urbanitzable a sòl rústic.

L’entitat també proposa que els terrenys passin a formar part del Parc Agrari. Per això reclamen que deixin d’estar abandonats i s’aturi la degradació que pateixen algunes parcel·les i alguns camins. L’objectiu és reivindicar la terra com un “bé públic”. I recordar que es tracta d’un “recurs estratègic al servei de la societat”.

QUE LA CIUTAT DECIDEIXI ELS CANVIS
La plataforma vol impulsar un hort col·lectiu en aquest espai agrícola al costat del riu Llobregat. La seva idea és que aquesta zona es converteixi en un “espai comunitari” on fer activitats relacionades amb l’agricultura, el medi ambient i la sostenibilitat.

Per lluitar contra l’especulació immobiliària que fomenten els governs municipals de la comarca, el moviment dona suport a la moratòria urbanística proposada per SOS Baix Llobregat a tota l’àrea metropolitana. A més, demanen un procés participatiu per decidir la política urbanística de Cornellà i de tota l’àrea metropolitana.

El naixement de la plataforma coincideix amb l’anunci del govern municipal del PSC i els comuns sobre habitatge públic. Segons els plans del consistori, l’Ajuntament dedicarà els pròxims deu anys a construir menys de 3.000 habitatges socials. La previsió és que més de la meitat es facin a la zona de Ribera-Salines, l’únic espai natural que queda a Cornellà i que connecta la ciutat amb el riu.