Ja s’ha convertit en un hàbit. Cada vespre, a les vuit, milers de persones surten a les seves finestres i balcons puntualment per aplaudir la tasca de tots aquells treballadors i treballadores que aquests dies ho estan donant tot per combatre la pandèmia del coronavirus. Un homenatge col·lectiu cap a metges i metgesses, netejadores i netejadors, infermeres i infermers, zeladors, camioners i camioneres i una llarga llista de professionals imprescindibles durant aquests dies de confinament.

Demà, a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, aquest aplaudiment serà compartit. A les xarxes s’han fet populars les imatges de camions de Bombers i cotxes de policia fent sonar les seves sirenes a les portes dels centres hospitalaris per sumar-se a aquest homenatge cap als professionals de la sanitat.

Divendres 3 d’abril, a les portes del centre s’uniran els professionals de l’hospital amb bombers, membres del SEM i agents de la Guàrdia Urbana de Cornellà, la policia local de Sant Joan Despí i dels Mossos d’Esquadra. Tots junts aplaudiran i encendran els llums dels seus vehicles per fer aquest homenatge a tots els treballadors i treballadores que aquests dies s’estan deixant la pell per aturar la Covid-19 i frenar el coronavirus.