Els agents que van firmar el nou pacte per afrontar la Covid. Foto: Ajuntament

Un Fons Social Extraordinari amb un milió d’euros, kits d’alimentació i targetes moneder per valor de 643.000 euros, un nou pla d’ocupació amb una inversió de mig milió d’euros o ajudes de fins a 394.000 euros per a fundacions i entitats socials. Aquestes són algunes de les partides del nou pla de mesures socials, econòmiques i fiscals que ha anunciat l’Ajuntament per fer front als efectes que ha provocat la pandèmia i que encara patiran molts veïns i veïnes aquest 2021.

Les mesures del consistori preveuen allargar alguns dels plans impulsats ara fa un any, quan el govern central va declarar l’estat d’alarma, i en sumarà de noves. L’objectiu és “reduir la vulnerabilitat social” i ajudar a dinamitzar els sectors econòmics de la ciutat més afectats. Per això se suspèn la taxa d’ocupació de la via pública, que reduirà en 400.000 euros els ingressos a les arques municipals.

ENFORTIR LA COMUNITAT
A aquestes partides cal sumar-hi el pacte de ciutat que van firmar una quarantena d’agents socials, partits polítics, sindicats i patronals. L’objectiu és impulsar una nova Agenda Social Urbana per Enfortir la Comunitat que marcarà els principals eixos de treball durant la pròxima dècada.

Un pacte que amplia i reformula els acords socials firmats anteriorment per tal d’atendre les noves necessitats que la pandèmia ha creat i que preveu afrontar a través de vuit eixos i 125 mesures.