Tot i pujar l’atur, a la ciutat s’ha creat feina durant el 2019. Foto: ACN

Cornellà és la tercera ciutat de la comarca on més persones es van quedar a l’atur durant el tercer trimestre de l’any passat. Així ho diu l’Informe sobre conjuntura econòmica elaborat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, que col·loca la ciutat per darrere de Sant Boi, amb 196 nous aturats, i l’Hospitalet, amb 188 persones. A la ciutat, 142 cornellanencs i cornellanenques s’han quedat sense feina.

Una explicació d’aquesta dada la pot donar la xifra d’empreses que han presentat el concurs de creditors, l’antiga suspensió de pagaments, que acostuma a ser el pas previ al tancament de la companyia.

Segons el mateix informe, Cornellà també és la tercera ciutat en aquesta classificació i, de nou, també està situada darrere de Sant Boi (16) i l’Hospitalet (15). El registre del Fòrum Empresarial recull fins a 13 fallides d’empreses a la ciutat. L’informe també recull les dades d’empreses que han fet fallida durant els últims dos anys. En aquest cas, la ciutat se situa en segona posició, empatada amb Sant Boi, amb 21 empreses que han presentat concurs de creditors, just per darrere de l’Hospitalet, que suma un total de 29 fallides.

ES CREA FEINA
Tot i aquestes xifres, el mateix informe presenta una dada positiva sobre feina. Es tracta de la que recull l’ocupació intertrimestral a la ciutat, que situa la ciutat en quarta posició a l’hora de crear feina si es comparen les dades del tercer trimestre del 2019 amb les del segon.

Segons aquestes xifres, a la ciutat es van crear 1.056 nous llocs de treball entre el setembre i el novembre de l’any passat, arribant a un total de 40.948 persones amb feina.

En aquest rànquing, Cornellà només està per darrere del Prat (2.956 nous llocs de feina), Sant Andreu de la Barca (1.330) i Sant Just Desvern (1.196).

AJUDA A LA INSERCIÓ LABORAL
Per reduir l’impacte d’aquesta situació, l’Ajuntament dedicarà més 1,3 milions d’euros del pressupost a polítiques de formació per facilitar la inserció laboral i per contractar treballadors.