Els agents de la Guàrdia Urbana han posat 400 multes des de principis de mes. Foto: Aj. de Cornellà

Els cossos policials ja han posat 2.887 multes a veïns i veïnes de Cornellà que han incomplert el confinament. Així ho recullen les dades proporcionades per l’Ajuntament, que també explica que el cos que n’ha posat més és la Guàrdia Urbana de la ciutat, que ja en suma 1.720.

De totes aquestes sancions, prop de 400 s’han posat des d’inicis de maig. Així doncs, es tracta d’actes d’incompliment per no seguir les ordres dictaminades pel govern de l’Estat en el desconfinament progressiu. Són multes per sortir al carrer fora de les franges corresponents o sense mantenir la distància de seguretat establerta, per exemple.

A més de la Guàrdia Urbana, 1.103 multes les han posat els Mossos d’Esquadra i unes 60 les ha presentat la Policia Nacional. Totes aquestes actes s’envien al Ministeri de l’Interior, que és qui s’encarrega de valorar la sanció i de comunicar-la al ciutadà.

L’Ajuntament també ha posat en marxa una campanya d’inspecció a comerços, bars i restaurants, ja que poden atendre al públic o preparar menjar per emportar-se des del 4 de maig. Per això, un equip de deu tècnics ha fet inspeccions a aquests establiments per comprovar que compleixen les normatives i les mesures d’higiene i de seguretat marcades pel desconfinament. En aquest sentit, des de principis de mes la Guàrdia Urbana ha sancionat un local que incomplia amb la nova normativa per evitar un rebrot del coronavirus.